ForumMüzik; ne isterseniz, ne dinlerseniz?  Yeni Konu 

KT TUNSTALL-İskoç Kadın Vokal/Gitar/Rock

01 Temmuz 2009

deepblueeagle



KT TUNSTALL



O çok güzel ve canlı
Parlıyor bir güneş gibi
Ve sakinleştiriyor insanı

Ben de sevgisizim
Belki az da olsa ilgisini çekerim
Doğru hareketi bulabilirsem
 





Kt (Kate) Tunstall, İskoç melezi özgün şarkıcı, gitarist, besteci, şarkı sözü yazarı.

75 doğumlu sanatçı günümüzün yetenekli, başarılı müzisyenlerinden. Ne de olsa İngiliz. Kabul etmeliyiz ki, her ülkeden iyi müzisyenler çıksa da, rock ve pop’ta daha çok İngiltere ve Amerika’dan çıkıyor sıkı müzisyenler. Amerika’da daha tok, duru rock yapılır, Avrupa’da ise rock’a Avrupa’nın geçmişten gelen zengin kültürü sindirilir. Daha kıvrak ve esnektir.

O da son zamanlarda moda olan pedallardan kullanıyor. Yani ayağına bakıyor mecburen. Akustik gitarda, mızıkada başarılı, vokalde de çok iyi. Sesi ve gitarı ile yapılabilecek her şeyi yaparak tek kişilik orkestra gibi sahnede. Nette müzik ve kliplerini bulabilirsiniz.

Güçlü tok sesi ile rock yapıyor. Biraz Melissa Etheridge, Edie Brickell, Alanis Morrisette, Cranberries havası var eskilerden, yenilerden ise Dido, Norah Jones, Sherly Crow andırıyor. Enerjik şarkıları. Pop ve country etkileri de var. Canlı ve eğlenceli müziği. Hard Rock ya da metal eğilimler yok. Melodik, kolay dinlenen, etkileyici bir sesle yumuşakça bir rock müzik onunki. 

2004’te akustik ağırlıklı Eye To The Telescope albümünü, 2006 yılında Acoustic Extravaganza, 2007 yılında Drastic Fantastic albümlerini çıkardı. EP’leri ve ortak çalışmaları var. Ayrıca bir çevre eylemcisi.

Black Horse and the Cherry Tree, Suddenly I See (bu şarkı Meryl Streep’in Şeytan Prada Giyer filminin açılış müziği idi), Hold On, Saving My Face, Beauty of Uncertainty, False Alarm sevilen ve parçalarından bazıları.

Kişilikli, güçlü kadın vokal seviyorsanız kaçırmayın. 




Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0